13. 08. 2022.

Počelo urušavanje poreskog sistema

Ivanić je rekao da novi reprogram poreskog duga Rafineriji nafte u Brodu i dodatno produženje grejs perioda pokazuju da ona nije u stanju da plati porez, što stavlja znak pitanja na to da li je privatizacija bila dobra i šta je njen krajnji cilj.

On je ocijenio dramatičnim podatak da su kratkoročne obaveze Rafinerije dostigle 400 miliona KM, što je oko 100 puta više od obrtnog kapitala iz kojeg se ove obaveze pokrivaju.

“Vrhunac privatizacije Republike Srpske je slučaj sa vlasnikom `Svislajona` Rodoljubom Draškovićem, kome su oprostili 20 miliona KM duga i još ga nagradili ordenom”, rekao je Ivanić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je “Republika Srpska sa 35 miliona KM novca građana pokrila privatni kriminal u Balkan investment banci”, i izrazio bojazan da će se za ovu banku morati izdvojiti još više, “što je učinjeno zahvaljujući privatnim vezama predsjednika Republike Milorada Dodika”.

Prema njegovom mišljenju, Republika Srpska je za 15 miliona KM mogla da dobije državnu banku koja bi bila potpuno zdrava.

Ivanić je ukazao i na situaciju u Olimpijskom centru Jahorina, zaključivši da je evidentan cilj bio da se on dovede u stečaj.

Komentarišući navode o podršci Srpske napredne stranke, Ivanić je rekao da se ova stranka neće i ne treba miješati u izbore u Republici Srpskoj, ali da je evidentno da postoji veća bliskost naprednjaka sa opozicijom.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender