23. 01. 2022.

Prijedlog za jačanje Srpske

Dodik je istakao da nije iznenađen reagovanjem lidera SDS-a Mladena Bosića i PDP-a Mladena Ivanića na njegovu ideju, jer se, kako je rekao, ko zna koji put uvjerio da imaju hronični nedostatak političkog promišljanja.

“Da su samo do kraja pročitali moju izjavu i Bosić i Ivanić bi se uvjerili da nije riječ ni o kakvom planu jačanja moje moći, jer sam jasno naglasio da se takav prijedlog ne mora realizovati za vrijeme mog mandata, ali da bi mogao u dogledno vrijeme”, rekao je Dodik za “Večernje novosti”.

On smatra da bi ustavno rješenje da onaj ko bude izabran za predsjednika Republike Srpske, bude i član Predsjedništva BiH, za Republiku Srpsku bilo najbolje, jer bi se smanjili troškovi i ojačala sposobnost za afirmaciju interesa i ciljeva u BiH.

“Očigledno da su zbog toga nekreativni Bosić i Ivanić u nedostaku sopstvenih prijedloga i ideja, navikli da čekaju i aminuju samo ono što im međunarodna zajednica nametne, spremni da olako kritikuju sve, pa i ono što bi bilo dobro za Srpsku”, istakao je Dodik.

Bosić je ocijenio da Dodikova ideja teži stvaranju autoritativnog lidera sa ogromnom koncentracijom moći, dok Ivanić smatra da je riječ o nesprovodivom prijedlogu i “skretanju pažnje sa životnih problema građana Srpske”.

Izvor: Večernje novosti

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender