19. 08. 2022.

Đoković zaustavljen u Montrealu

Novak je sa pet duplih grešaka poklonio dva brejka, a samim tim i prvi set Nadalu. U drugom je uspio da se vrati i pametnom igrom stigne do izjednačenja u setovima.

Odlučujuči set je ‘otišao’ u taj brejk, koji je Đoković jako loše odigrao osvojivši samo dva poena. Bio je to 36. međusobni duel Srbina i Španca, a momak sa Maljorke je tako stigao do 21. trijumfa.

Sigurno najbolji meč dosadašnjeg toka turnira u Montrealu trajao je 2 sata i 29 minuta. Nadal, koji će od ponedjeljka biti treći teniser svijeta, će se za trofej boriti protiv domaćeg tenisera Miloša Raonića u nedjelju od 19 časova.

Nole: Rafa je igrao bolje

„Bio je ovo veoma neizvjestan meč. Mislim da je samo nekoliko poena odlučilo pobjednika, ali ne mogu da kažem koji su to tačno bili.

Imao sam šanse, isto kao i on. Ali, mislim da je jednostavno na kraju on odigrao bolje. Svaki put kada igramo jedan protiv drugog, to je uzbudljiv meč za gledaoce. Obojica igramo na visokom nivou i obojica želimo pobjede u ovakvim mečevima. Sada je on u tome uspio“, istakao je Đoković.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender