22. 10. 2021.

Loša situacija u privatizovanim preduzećima

“Vlada Republike Srpske u proteklih nekoliko godina kupila je više od 20 preduzeća i za te namjene je utrošila 65 miliona KM”, naveo je Kovačević na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ocijenio da Vlada nije ispunila ciljeve koje je tada zacrtala u pogledu pokretanja proizvodnje, unošenja dodatnog kapitala, zapošljavanja novih radnika i pronalaska strateških partnera u ovim preduzećima.

“SDS traži od resornog ministarstva da se hitno angažuje da se ova preduzeća pokrenu, odnosno da realizuju zacrtane ciljeve ili da u suprotnom traže nove strateške partnere”, istakao je Kovačević, napominjući da je neefikasnost menadžmenta ovih preduzeća osnovni razlog njihovog neuspješnog rada.

Član Predsjedništva SDS-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Boris Jerinić smatra da svi pokušaji Vlade da se određena preduzeća koja su kupljena osposobe i počnu da rade “doživljavaju neuspjeh i još veći gubitak”.

Jerinić je rekao da gubitak preduzeća koja su kupljena od Vlade Srpske do avgusta ove godine iznose više od 11 miliona KM, te tvrdi da se sredstva iz Investiciono-razvojne banke Republike Srpske “isključivo dijele po stranačkoj liniji SNSD-a”.

“Postoje najave da će se preko ove banke obezbijediti krediti za poljoprivredu, ali su već unaprijed napravljeni spiskovi kome će biti odobreni”, kaže Jerinić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender