Proglašeni pobjednici 53. Sabora trubača u Guči

Pobjednik 53. Sabora trubača u Guči je Kristijan Azirović iz Bojnika, nagrada publike “Zlatna truba” pripala je Dejanu Jevđiću iz Požege, dok je najbolji orkestar Ekrema Mamutovića iz Vranja.

Za najizvornije muziciranje, od Zlata jabuka, nagrađen je Stojan Krstić iz Lepenice.

Druga truba sabora je Milan Mladenović iz istoimenog orkestra iz Vranja, dok je treća truba Janko Jovanovć iz orkestra Zao Taro Lajt iz Požege.

Drugo mjesto u kategoriji orkestara zauzeo je orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, a treće orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja.

Najbolji bubnjar je Stevan Demirović iz orkestra Elvisa Ajdinovića, najbolji basista Jugosav Petrović iz orkestra Bojana Krstića, a tenorista Damir Stevanović iz orkestra Dar Mar iz Knjaževca.

Najubjedljivije osviranu pesmu “Pogledaj de mala moja” izveo je orkestar Dejana Jevđića iz Požege, dok je najbolje kolo “Paunovo kolo” odsvirao orkestar Barka iz Knjaževca.

http://www.youtube.com/watch?v=7jJW4OZkgy0

Ovogodišnji 53. Sabor trubača otvorio je pjesnik Dobrica Erić, a zatim je uslijedila takmičenje 16 najboljih trubačkih orkestara iz Srbije.

Dok je žiri odlučivao o najboljima, posjetioce sabora zabavljali su Boban i Marko Marković sa svojim orkestrom.

Ni jak pljusak koji je pred ponoć zahvatio Guči, nije uspioo da rastjera veliki broj saboraša.

Poslije sedmodnevnog saborovanja, manifestacija se završava večeras koncertom Gorana Bregovića koji je predviđen za 21 sat.

Prvi sabor u Guči održan je 1961. godine, u crkvenoj porti, a tokom više od pola vijeka, koliko se ova manifestacija održava, prestonicu trube je posjetilo oko 16 miliona domaćih i stranih gostiju iz više od 80 zemlje sa svih kontinenata, prenosi RTS.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender