25. 10. 2021.

Žutić: Sudiju očekuju posljedice

Glavni sudija utakmice, koja je završena pobedom ’crno-belih’ sa 4:3, bio je Vladimir Nedeljković iz Jagodine, a pomoćnici su mu bili Minić i Milutinović iz Niša.

„Mislim da je cijela javnost mogla putem prenosa da se uvjeri šta se dešavalo na utakmici između Partizana i Novog Pazara“, rekao je Žutić za B92.

Duel u Humskoj iz brojnih razloga je poprimio epitet bizarnog. Pazarci su prvo u Beograd stigli sa samo 11 igrača i bez trenera, pošto im nije dozvoljeno da licenciraju pojačanja. Ipak, to nije smetalo da povedu, a potom na odmoru imaju prednost od 2:1.

U nastavku je uslijedio niz grešaka sudije, a ključan momenat desio se u 53. minutu, kada je dodjeljen neopravdani crveni karton za defanzivca Novog Pazara Arifovića i dosuđen penal za Partizan, koji je Mitrović realizovao. Isti igrač doveo je ’crno-bele’ u vođstvo 3:2, da bi Mutavdžić izjednačio, a Luka je donio tri boda Partizanu u 89. minutu. Ni ta situacija nije bila čista, pošto nije jasno da li je lopta prešla liniju, kao i da li je igrač Partizana napravio faul nad golmanom tokom te akcije.

„Na toj utakmici je bilo grešaka, to je nesporno. U proceduri koja sledi, biće sastanak na kojem će doneti odluka o kaznama za greške koje su evidentne i nikome ne pada na pamet da ih prikriva“, rekao je Žutić, „Mi samo hoćemo da se shvati da taj momak jeste pogrešio i to su evidentne greške koje se dešavaju u obavljanju ovog posla i na taj način ih treba i doživljavati. Sve drugo poprima neke druge okvire. Grešaka ima, mi smo svedoci i grešaka na evropskim i većim utakmicama, koje se dešavaju, a ima i sličnih, a čak i većih grešaka. Narednih dana imaćemo sastanak na kojem će se diskutovati o greškama koje su načinjene, a sigurno je da sudiju očekuju posledice“., prenosi B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender