Hrvatska policija uhapsila crnogorske ribare

Ribari su optuženi da je njihov brod neovlšteno ribario u hrvatskim teritorijalnim vodama. Brod je otegljen u Molunat, a ribari su predati tužiocu u Dubrovniku.

“Naše kolege su uhapšene unutar Zaliva na, kako im je saopšteno, 320 metara u hrvatskim teritorijalnim vodama”, rekao je njihov kolega koji im je odnio hranu i odjeću u pritvor. On je upozorio da granica na moru nije još određena, niti je označena na bilo kojoj pomorskoj karti, pa su zbog toga mogući i previdi.

Protokolom o privremenom režimu na poluostrvu Prevlaka, potpisanom 2002. godine, nije prejudicirao konačno razgraničenje dvije države. Od kada je preuzela kontrolu granice na moru crnogorska policija nije imala nijedan slučaj ulaska hrvatskih ribarskih brodova u njihovo teritorijalno more, dok je do sada bilo nekoliko slučajeva hapšenja crnogorskih ribara u hrvatskim vodama.

Prema nezvaničnim saznanjima, zaplijenjeni ribarski brod i oprema trebalo bi da budu vraćeni, a ribari će biti novčano kažnjeni, prenijele su agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender