Pobjeda Srbije, povreda Nedovića

Srbija je i pored čestih oscilacija u igri kontrolisala meč od prvog perioda, održavala dvocifrenu prednost, ali je u finišu dozvolila rivalu da ima napad za izjednačenje.

Naš tim solidno šutirao, pre svega za tri poena (8/17), a istakli su se mlađi igrači. Najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 17 poena, dok je igrač meča bio Nemanja Bjelica sa 14 uz 8 skokova. Pobjedu je pokvarila povreda koljena Nemanje Nedovića.

Odličan je bio i Danilo Anđušić sa 16 poena, dok je 13 dodao Raško Katić, koji je imao 5 izgubljenih lopti. Rusiju je predvodio Andrej Voroncevič sa 18 poena (3/4 za tri) uz 7 skokova i 5 asistencija, dok su po 10 poena imali Voronov i Vjalcev.

Srbija je tokom vikenda ubjedljivo savladala Ukrajinu i Sloveniji u osvojila “Trofej Beograda”. Sljedeće provjere ekipa Dušana Ivkovića imaće u Francuskoj, u Antibu će igrati protiv domaćina (15. avgust) i Gruzije.

Prije Evropskog prvenstva u Sloveniji (4-22.septembar) Srbiju očekuje i turnir u Turskoj od 23. do 25. avgusta zajedno sa domaćinom, Bjelorusijom i Hrvatskom.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender