23. 01. 2022.

Dan mladih: “Prevencija nasilja i konflikata među mladima”

“U Republici Srpskoj nasilje među mladima sa kobnim posljedicama još nije previše zastupljeno kao u nekim evropskim zemljama, ali zato i treba raditi na prevenciji nasilja na internetu”, naglasila je Maleševićeva.

Ona je novinarima u Banjaluci prije konferencije “Prevencija nasilja i konflikata među mladima” pojasnila da je cilj konferencije da se u budućnosti sa omladinskim organizacijama kreiraju aktivnosti koje će doprinijeti smanjenju govora mržnje na internetu, a samim tim i nasilja u realnom životu.

“Konferencija okuplja 50 predstavnika omladinskih i organizacija za mlade iz Republike Srpske, istraživače i predstavnike relevantnih institucija, s ciljem prikupljanja istraživačkih podataka, prezentovanja programa prevencije u borbi protiv nasilja među mladima i informisanja mladih o kampanji Savjeta Evrope o borbi protiv govora mržnje na internetu”, navela je Maleševićeva.

Prema njenim riječima, Savjet Evrope je ove godine pokrenuo kampanju u 38 zemalja i osnovao Komitet za borbu protiv govora mržnje na internetu koji provodi brojne aktivnosti u lokalnim zajednicama i kroz institucije.

Maleševićeva je naglasila da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, u saradnji sa omladinskim organizacijama, organizovalo obilježavanje Međunarodnog dana mladih i u Trebinju i Mrkonjić Gradu.

Program menadžer u omladinskom centru “Auktus” iz Banjaluke Anđelija Kovačević rekla je da se na borbi protiv mržnje na internetu radi kroz organizaciju različitih aktivnosti za mlade u kojima se pozivaju da se okrenu protiv mržnje, rasizma i diskriminacije, te se putem društvenih mreža organizuju promocije i dijele leci.

Konferencija “Prevencija nasilja i konflikata među mladima” organizovana je kao centralna manifestacija povodom obilježavanja 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender