17. 08. 2022.

Crnogorski ribar ostaje u zatvoru u Dubrovniku

Branko Živanović, Zoranov otac, rekao je da se vraća iz Dubrovnika sa šesnaestogodišnjim unukom, koga je policija pustila, nakon što je proveo traumatičnu noć u zatvoru.

“Moj sin nije htio da prihvati da plati novčanu kaznu od oko 24.000 kuna, odnosno oko 3.500 evra. Zato treba da odleži u zatvoru tri i po mjeseca. NJihov brod se nije nalazio u hrvatskim vodama. Imamo i Fotografije gdje je bio brod”, rekao je Branko Živanović.

On kaže da sporni dio uopšte nije obilježen, a da jeste, ne bi bilo toliko incidenata.

Branko Živanović nije želio da traži pomoć u opštini Herceg Novi i državnim institucijama, da ne bi,kako je rekao, naudio sinu, koji je u zatvoru u stranoj državi.

Predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić nije znao da su njegovi sugrađani uhapšeni, ali je rekao da će, nakon što se detaljnije informiše o čitavom slučaju, pokušati da reaguje “ako mu tako bude savjetovano”.

“Nisam siguran da sam prava osoba koja bi na ovo trebalo da reaguje, mislim da je ipak bolje da to urade u Ministarstvu za spoljne poslove i evropske integracije. Kada bih znao da bi to šta pomoglo, pošao bih lično u Dubrovnik”, rekao je Mandić.

Patrolni brod hrvatske policije uhapsio je juče oko 10.00 časova kod poluostrva Prevlaka u Boki Kotorskoj ribare Zorana Živanović i njegovog bratanca – maloljetnog B.Ž. iz Zelenike.

Ribari su optuženi da je njihov brod neovlašćeno lovio ribu u hrvatskim teritorijalnim vodama. Brod je prebačen u Molunat, a dvojica ribara su predata državnom tužiocu u Dubrovniku.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender