Lazar Krstić doputovao u Beograd na razgovore s Vučićem!

Diplomac prestižnog američkog Univerziteta Jejl, po svemu sudeći, naslijediće Mlađana Dinkića u fotelji ministra finansija, a danas ili najkasnije sutra trebalo bi da utanači sve oko preuzimanja ove važne funkcije.

– Lazar je doputovao u Beograd, a boravio je u Srbiji i pre nekoliko dana. Pregovori o njegovom aganžmanu u Vladi Srbiji traju već duže, a ovih dana trebalo bi da se konačno zna da li će preuzeti Ministarstvo finansija. Sve će biti jasnije kada se Vučić bude video s njim – kaže dobro obaviješteni izvor.

Lazar Krstić je već počeo s radom, pa je skenirao čitave finansije Srbije, a potom je predložio vicepremijeru Vučiću šest mjera, koje bi, prema njegovom mišljenju, dovele do velikih pomaka u domaćoj privredi.

Kako saznaje Telegraf, prvi potpredsjednik Vlade, koji je i najveći zagovornik dolaska mladih i stručnih ljudi iz zemlje i inostranstva u Vladu, spreman je da pruži svu pomoć i da podrži Lazarevih šest mjera za oporavak srpske privrede.

– Krstićevih šest mera uopšte nisu sporne za Vučića, naprotiv, on će ih snažno i odlučno podržati. Setite se samo da je nulta tolerancija prema poreskim dužnicima, posebno prema tajkunima, bila jedna od stavki predizbornog programa lidera SNS-a – kaže naš sagovornik, i dodaje da je “uslov novog ministra da mu se pruži maksimalna politička podrška i garancija da mu se niko neće mešati u posao, najnormalnija stvar“.

U porodičnoj kuću Krstića u Nišu, kako se Telegraf uvjerio na licu mjesta, trenutno se nalazi samo najstariji član porodice − Lazarev deda, koji nam kaže da je ponosan na svog unuka i da on treba da postane ministar.

– Nije Lazar ovde, on je u Beogradu. On je inteligentan na mene – u šali kaže najstariji Krstić.

OVO SU MJERE ZA OPORAVAK SRPSKE PRIVREDE:

1. Nulta tolerancija prema poreskim dužnicima, kako bi svi morali da plate dugove, uključujući i tajkune.

2. Uvođenje progresivne poreske stope tako da bogatiji plaćaju veće poreze.

3. Maksimalno otvaranje zemlje za investicije i ubrzanje procedura za izdavanje dozvola.

4. Akcenat na rješavanju problema preduzeća u stečaju i restrukturiranju.

5. Pronaći strateške partnere za javna preduzeća po uzoru na “Etihad” i “Er Srbiju”.

6. Ozbiljan rad na povratku što više mladih stručnjaka iz inostranstva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender