19. 08. 2022.

MUP: Zaštititi djecu u saobraćaju

Akcija će se realizovati u tri faze, s ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Prva faza, koja će početi u četvrtak, 15. avgusta, podrazumijeva analizu stanja putne i saobraćajne signalizacije, kako bi se poboljšala saobraćajna bezbjednost i prohodnost svih prilaznih komunikacija do škole, kao i pješačkih površina u blizini škola.

U drugoj fazi, koja će se realizovati od početka školske godine 2. septembra, naglasak će biti na pojačanom prisustvu policijskih službenika na dionicama puteva koji su u neposrednoj blizini škola, regulisanju i nadziranju brzine kretanja, omogućavanju bezbjednog prelaska ulica na prilaznim putevima prema školi, eliminisanju nepropisnog parkiranja u zonama škola i ostalih prekršaja koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

Iz MUP-a navode da će se treća faza realizovati tokom druge polovine septembra, kada će se u saradnji sa direktorima i pedagozima škola organizovati i realizovati edukacije bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju, a u tu svrhu rukovodioci policije sastaće se i sa predstavnicima drugih relevantnih subjekta na područjima svih opština.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender