25. 10. 2021.

SAD: Manipulacija, propaganda, trikovi

Piter Kening, nekadašnji vodeći ekonomista Svjetske banke, već godinama istražuje oruđa medijske manipulacije koje koriste zapadni politički i finansijski krugovi.

Centralna obavještajna agencija /CIA/ tajno kontroliše i upravlja velikim isporukama oružja Libiji i Siriji, snabdijevajući sirijsku opoziciju usavršenim naoružanjem preko Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i drugih zemalja.

“Takve aktivnosti uklapaju se u ‘Projekat za novi američki vijek’ /Project for the New American Century – PNAC/ koji će uskoro biti okončan i jednako ga podržavaju svi američki lideri, bez obzira kojoj stranci pripadaju”, smatra Kening.

Intervjuu bivšeg zamjenika šefa CIA Majkla Morela za list “Vol strit džurnal” još je jedan pokušaj da se obmane javnost i preusmjeri pažnja od američkih planova zbacivanja sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Kako predviđa “Projekat za novi američki vijek”, režimi u Siriji i Iranu moraju da padnu, bez obzira šta je rečeno ili postignuto na terenu.

Prema riječima Keninga, jedini način da se spasi narod Sirije i Irana je odlučno miješanje Rusije i, moguće, Kine, a što bi moglo dovesti do kolapsa američkog projekta.

Čvrsti i uporni ekonomski napori Rusije i Kine, ili bolje, svih država grupacije BRIKS, mogu u potpunosti da unište američke ekspazionističke planove bez prolivene kapi krvi.

BRIKS okuplja Južnoafričku Republiku, Brazil, Rusiju, Indiju i Kinu.

Na veb stranici PNAC-a navodi se da je to neprofitna obrazovna organizacija posvećena “stavovima da je američko rukovođenje dobro i za Ameriku i za cijeli svijet i da to rukovođenje zahtijeva vojnu snagu, diplomatsku energiju i posvećenost moralnim principima”.

Ova organizacija različitim dešavanjima i skupovima želi da objasni šta u stvari predstavlja američko upravljanje.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender