23. 01. 2022.

Diplomac Јejla novi ministar finansija Srbije!

Lazar Krstić je postigao je dogovor s liderom SNS da na prijedlog naprednjaka preuzme Ministarstvo finansija, a ostalo je još samo da se usaglase oko sastava kabineta budućeg ministra.

Ministarstvo finansija biće rekonstrukcijom Vlade zaseban resor koji je odvojen od privrede, a novi ministar finansija biće Lazar Krstić. On će se danas još jednom sresti s Vučićem prije konačne odluke – kaže dobro obaviješteni sagovornik.

Krstić je juče boravio u Beogradu na sastanku s vicepremijerom Srbije na kome je iznio svoje viđenje srpskih finansija, a bilo je riječi i o mjerama koje bi izvukle srpsku privredu iz “kolapsa”.

Aleksandar Vučić zadovoljan je ozbiljnošću kojom se Lazar prihvatio posla, kao i predloženim mjerama, jer se one u dobroj mjeri podudaraju s programom SNS-a i planovima njenog lidera – kaže izvor “Telegrafa”.

Prvi potpredsjednik Vlade juče je potvrdio da se sastao s Krstićem i razgovarao o mogućem angažmanu Nišlije na mjestu ministra finansija.

Koordinator Ekonomskog savjeta Srpske napredne stranke Milenko DŽeletović izjavio je danas da naprednjaci preuzimaju resor finansija i privrede i da prvi potpredsjednik Vlade vodi ozbiljne razgovore s diplomcem s Јejla o mogućem angažmanu na mjestu ministra finansija.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender