19. 08. 2022.

Đuro Čekić dobio pojačanje: Radmila Srdić traži 8.000 KM!

Njemu se u parku pridružila i Radmila Srdić iz Prijedora, koja traži osam hiljada maraka kako bi pokrenula narodnu kuhinju.

Parkovske klupe u parkovskoj hladovini više ne služe za odmor šetačima i onima koji hoće da u parkovskom miru predahnu. Ove klupe su domaćini onima koji su protestom odlučili da dođu do boljeg sutra.

Radmila Srdić iz Prijedora traži jednokratnu novčanu pomoć od osam hiljada maraka da postojeću roštiljnicu prilagodi narodnoj kuhinji i kupi neophodno suđe. „Imam dosta penzionera samaca koji imaju penzije, ali im nema ko kuhati i spremati. Ja bi im ispostavljala kući. Jedan obrok, supa, ručak, salata i hljeb koštali bi četiri marke. Znači mjesečno izađe 110 maraka.“, pojašnjava Radmila.

Kao borac prve kategorije obraćala se svim institucijama, od lokalnih do entitetskih, pa i predsjedniku Srpske. Obraćala se i Boračkoj organizaciji i njenom predsjedniku s kojim je, kako kaže od 1992. do 1996. godine dijelila ratne dane. “Ne podliježem njihovim pravilima, zato što sam ugostiteljska djelatnost, a oni za to ne daju ništa. Ne mogu biti poljoprivrednik kad nemam za to uslova“,ističe Radmila.

Noći se, kaže ne boji. Dočekaće je na klupi. Žao joj je samo što u miru spava kao da je rat i što na takav način mora da se izbori za bolje sutra.

Podsticaje su mnogi dobijali i ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, kaže, pa ne vidi ništa sporno da i ona dobije podsticaj. Novac i to 10 hiljada dobio je njen saborac po štrajku Đuro Čekić, ali on ne odustaje od štrajka glađu. Traži još toliko.

„Ako je vlast imalo zainteresovana, to se može skupiti. Grad neka da dvije i po hiljade maraka. Toliko i Centar za socijani rad, Vlada, resorno ministarstvo i to je to. Pa da idem svojoj kući. Zima ide, da idem izgraditi taj objekat da se može prije zime useliti.“, kaže Čekić.

Čekić se odlučio na štrajk glađu, jer vladajući SNSD nije ispunio predizborno obećanje da će njegovoj višečlanoj porodici izgraditi etažu kuće.

Izvor: BN, ATV

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender