16. 08. 2022.

Odluka o izborima na Kosovu što prije

Pozvavši ih da odluku donesu što prije, Nikolić je konstatovao da vrijeme prolazi i poručio da “što danas ne uradimo o tome ćemo sutra da sanjamo”.

U razgovoru s delegacijom Srba sa KiM predsjednik je ponovio da ih država nikada neće ostaviti i dodao da su sunarodnici iz Pokrajine svjesni situacije, te da je za njih bitno da nema nikakvih nedoumica oko statusne neutralnosti.

Predstavnici Srba istakli su da je u ovom trenutku neophodno po svaku cijenu sačuvati jedinstvo naših ljudi koji žive na teritoriji Kosova i Metohije.

Predsjednik Srbije i premijer Ivica Dačić sastanak sa Srbima počeli su oko u zgradi Predsjedništva na Andrićevom vencu, a tema je aktuelna situacija u Pokrajini, a prije svega pripreme za lokalne izbore.

U delegacija Srba sa severa Kosova i Metohije su načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, predsjednici sve četiri opštine sa sjevera Kosova i predsjednik Nacionalnog srpskog nacionalnog vijeća Milan Ivanović.

Sastanku prisustvuju i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, njegov zamenik Krstimir Pantić i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender