10. 08. 2022.

Otpušteni radnici ”Top-farma” vraćeni na posao

Ovlaštenje i punomoć za povratak na radna mjesta potpisao je vlasnik 50 odsto kapitala u preduzeću Hari Jansen.

Istim ovlaštenjem, Jansen je proglasio nelegalnim nalog direktora “Top-farma” Stojana Marinkovića da uz pomoć radnika Agencije “Sektor Sekjuriti” zabrani ulazak radnicima na svoja radna mjesta.

Predsjednik novoosnovane sindikalne organizacije u ovom preduzeću Milorad Koljanin izrazio je zadovoljstvo novim razvojem situacije, te dodao da su radnici pokazali jedinstvo i hrabrost, i pobijedili.

“Predstoji nam mnogo posla, prije svega, u ishrani, osjemenjavanju i zdravstvenoj zaštiti svinja”, naveo je Koljanin.

Preduzeću je stigao i zahtjev Marka Dragića iz Donje Dubice kod Odžaka i preduzeća “Pro vita” iz istog mjesta za istupanje iz društva “Top-farm”.

U zahtjevu se od Jansena traži isplata nominalne vrijednosti osnivačkih uloga. Konačna odluka o ovom zahtjevu i novim kadrovskim rješenjima u farmi svinja “Top-farm” biće najvjerovatnije donesena na skupštini u ponedjeljak, 19. avgusta.

Zajedno sa četvoricom otpuštenih radnika na svoja radna mjesta vratile su se i njihove kolege koje su danima bile u protestima s ciljem da očuvaju matično stado i proizvodnju u preduzeću.

Oni su spriječili u ponedjeljak, 12. avgusta, sudske izvršioce da izuzmu svinje iz ove farme, shodno zaključku Osnovnog suda u Gradišci od 8. aprila.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender