23. 01. 2022.

Predstavljeno jubilarno izdanje “Srbskih novina”

Glavni urednik “Srbskih novina” Predrag Adamović istakao je da ovo izdanje predstavlja skroman doprinos, kako je rekao, Srba sa lijeve strane Drine u njegovanju zajedničkih vrijednosti srpskog naroda.

On je dodao da je sav rad na stvaranju ovog izdanja, koje su priredili Srbsko sabranje “Baštionik”, Udruženje građana “Jadovno 1941.” i Srbski narodni pokret “Izbor je naš”, zasnovan na principu sabornosti i dobrovoljnosti.

“Plod našeg rada je ovo posebno izdanje, jer ne pristajemo na duh samoporicanja i samoprezira i jer se ne prihvatamo lažnih vrijednosti”, rekao je Adamović, istakavši da je cilj ovog rada bio da se ukaže na siguran oslonac u “lutanju kroz istorijsku pustinju”.

Prema njegovim riječima, samo povratkom porodici i tradicionalnim vrijednostima srpski narod može obezbijediti opstanak dostojan stare slave.

Istoričar Goran Latinović rekao je da su osnivači “Novina serbskih” Dimitrije Davidović i Dimitrije Frušić 1813. počeli razvoj novinarstva kod Srba u okolnostima srpske revolucije i stvaranja državnosti.

On je dodao da je među ključnim tekovinama Prvog srpskog ustanka bio i duhovni preobražaj.

Kompletan tiraž jubilarnog izdanja “Srbskih novina” je 500 primjeraka i biće podijeljen besplatno.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender