22. 10. 2021.

Moguće povećanje penzija

“Vlada Republike Srpske će krajem avgusta ili početkom septembra razmatrati tu analizu i uvjeren sam da će odluka biti povoljna, a penzioneri zadovoljni. Ima razloga za optimizam”, rekao je Đokić danas u Pelagićevu, gdje je prisustvovao sastanku Regionalnog udruženja penzionera Semberije, Majevice, Posavine i Birča.

On je dodao da je prije izvjesnog vremena održan sastanak u Vladi Srpske na kojem je bilo riječi o načinima rješavanja zahtjeva za povećanje penzija.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj izrazio je očekivanje da će već septembarska penzija biti povećana, te istakao da ova kategorija stanovništva u Srpskoj živi najlošije.

“Ispod donje granice siromaštva živi 70 odsto penzionera u Srpskoj, jer sve ispod 350 KM nije dovoljno za život”, rekao je Rakulj.

On je naveo da sve više ljudi odlazi u penziju, da je broj korisnika, u odnosu na pretprošlu isplatu penzija, povećan za 840.

Rakulj je istakao da treba smanjiti javnu potrošnju, kako bi penzioneri bolje živjeli.

Današnjem sastanku Regionalnog udruženja penzionera u Pelagićevu, na kojem je bilo analizirano stanje ove kategorije stanovništva, prisustvovao je i Direktor Fonda PIO Mladen Milić.

Penzioneri su, pred početak sastanka, položili vijence na centralni spomenik poginulim borcima opštine Pelagićevo i posjetili Spomen-sobu Treće Posavske brigade.

Regionalno udruženja penzionera Semberije, Majevice, Posavine i Birča okuplja oko 35.000 penzionera iz 11 opština Srpske.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender