19. 10. 2021.

RTS nema novca za plate radnicima

Tijanić je ocijenio da je, kada je već upropaštena pretplata, bolje da se ide na budžet, uz evropski monitoring sistema, te upozorio da je druga varijanta da Javni servis proglasi bankrot početkom jeseni.

Govoreći o troškovima Javnog servisa, Tijanić je za nedjeljnik NIN rekao da RTS može da posluje sa “80 miliona evra plus do 20 miliona od marketinga”.

“Sa suženom proizvodnjom i socijalnim programom za oko hiljadu ljudi, možemo da preživimo i sa 70 miliona, plus 15 od marketinga”, dodao je Tijanić.

On je ocijenio da će budžetsko finansiranje RTS-a, vjerovatno, biti praćeno zahtjevima vlade koja bude na vlasti, te da stoga u zakon moraju da se ugrade elementi koji će štititi bezbjednost kuće i obezbijediti stabilnost.

“Novac ne sme da bude vezan ni za jedan uslov”, naglasio je Tijanić.

On je rekao da su to uslovi za obnovu RTS-a, jer je Javni servis, kako je ocijenio, u uslovima krize “postao socijalna ustanova”.

Poslije prelaznog dvogodišnjeg budžetskog finansiranja RTS-a, Tijanić se zalaže za uvođenje “neke vrste obavezujuće naknade” u vidu pretplate čije će plaćanje biti zakonska obaveza.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender