18. 01. 2022.

SNSD: Čudan potez SDS-a

“Ne upuštajući se u motive SDS-a, smatramo da je najblaže rečeno čudno da se zakon koji je usvojen u redovnoj proceduri u Narodnoj skupštini Republike Srpske, uz provođenje javne rasprave na cijeloj teritoriji Srpske, šalje na ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu Srpske. Još je čudnije da to ne čine oni zbog kojih je zakon donesen, odnosno poslovna zajednica, nego politička partija”, saopšteno je iz SNSD-a.

SNSD podsjeća da je Vlada Republike Srpske, nakon široke rasprave sa poslovnom zajednicom i sindikatom, predložila Zakon o posebnom načinu izmirenja poreskog duga, kao jedan od načina podrške privredi, te su zakone sa sličnim rješenjima usvojile sve zemlje u okruženju, pa je bilo logično da se i preduzećima u Srpskoj pruži takva podrška.

“Zakon u formi nacrta sadržavao je dva načina izmirenja poreskog duga. Nakon prijedloga i sugestija koje su došle od poslovne zajednice i poslanika u parlamentu Srpske predložen je i treći način izmirenja poreskog duga, odnosno jednokratna isplata poreskog duga uz otpis kamata”, dodaje se u saopštenju.

Iz SNSD-a napominju da je većina poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, i pozicije i opozicije, koji su učestvovali u skupštinskoj raspravi, podržala ovakav način izmirenja poreskog duga.

“Duboko svjesni da nema zakona koji u cijelosti može riješiti problem poreskog duga, puna implementacija ovog zakona doprinijeće redovnosti plaćanja tekućih poreskih obaveza, povećanju sigurnosti naplate poreskog duga, ali i omogućiti privrednim subjektima da nastave poslovanje”, poručuju iz SNSD-a.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender