16. 08. 2022.

Vučić i Đilas o “Beogradu na vodi”.

Vučić i Đilas su se dogovorili da se intenzivira saradnja po ovom pitanju, kao i da se formiraju zajedničke radne grupe koje će ubrzano raditi na relizaciji projekta, saopšteno je danas iz Vučićevog kabineta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije za imovinu Republike Srbije, Železnica Srbije, kao i drugi članovi republičke i gradske vlade.

Projekat “Beograd na vodi” predstavio je Vučić prije više od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a njime se planira rekonstruisanje zapuštenog priobalja Save.

Projektom se planira izmještanje željezničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno-turističkog kompleksa, stambenih blokova, ali i očuvanje kulturnih objekata, uz nove sadržaje, kao i objekte za sport i rekreaciju.

Vučić je u predizbornoj kampanji naveo da bi se realizacijom projekta dobrim dijelom riješio problem nezaposlenosti u Beogradu, jer bi uposlio oko 200.000 ljudi, a glavni grad Srbije bi postao turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi.

On je tada naveo da bi, prema tom projektu, od taksi za građevinsko zemljište trebalo gradu da ostane više od 450 miliona evra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender