Jednim klikom do bilo koje lokacije u Banjaluci!

Nova mapa i aplikacija BL Genie koja će se uskoro zvanično pustiti u upotrebu omogućiće lakše snalaženje u gradu na Vrbasu, kako turistima tako i domaćem stanovništvu.

BL Genie je besplatan vodič kroz grad koji će biti dostupan svakom korisniku smart phone (pametnih telefona) i tablet uređaja.

Aplikacija je potpuno besplatna i što je najvažnije nakon što je jednom instalirate internet vam više nije neophodan i sve što je potrebno za dalje korišćenje je GPS na vašem uređaju.

“Uvidjeli smo potrebu za ovom vrstom promocije turističkih i komercijalnih lokacija i usluga te u svakodnevnim kontaktima sa Turističkom organizacijom Grada Banjaluka, prepoznali potrebu za formiranjem jedne ovakve usluge pomoću koje ćemo da promovišemo najkvalitetniju poslovnu i turističku ponudu Banjaluke”, kaže jedan od učesnika na stvaranju aplikacije Ljubiša Gornik i napominje da će se Banjaluka na ovaj način približiti svim svjetskim metropolama koje već posjeduju sličnu turističku prezentaciju.

Obuhvaćeno više od 800 lokacija

Pomoću nje korisnik određuje na kojoj se lokaciji trenutno nalazi, a može birati i mjesto na koje želi da ide, te će ga aplikacija na brz način usmjeriti na putanju koja je najbolja za njega. Pored podataka o više od 800 lokacija u gradu moće se i ocjenjivati i komentarisati usluga koja vam je pružena a ocjene će ujedno biti i preporuke za buduće korisnike.

“Na ovaj način nadamo se da ćemo podići nivo kvaliteta usluga turističkih i ugostiteljskih objekata jer će svako biti u prilici prije posjete nekom objektu iščitati utiske i ocjene prethodnih korisnika i na osnovu njih procijeniti da li im je lokacija atraktivna i da li uopšte vrijedi ići u nju”, ističe Gornik u nadi da će ova aplikacija biti dodatni motiv ugostiteljima da se još više potrude da zadovolje posjetioce.

BL Genie će pored turističkih lokacija sadržavati i servisne informacije i lokacije – zdravstvene ustanove, taksi službe, rent-a-car kuće, banke,mjenjačnice novca, autoservise, apoteke, važnije telefone, free wirles zone, markete, dragstore itd.

Takođe, uz informacije o kulturnim sadržajima, smještaju i gastro ponudi, ponudi sporta i rekreacije, aplikacija nudi i informacije o održavanju i najavama različitijih događanja (manifestacija).

Zbog raznolikosti turističkih posjetilaca Banjaluke aplikacija je rađena na šest jezika – srpskom, engleskom, njemačkom, ruskom, italijanskom i španskom jeziku.

Dosadašnja promocija nedovoljna i neadekvatna

Prema podacima TOBL-a u Banjaluku godišnje dođe preko 90.000 turista od kojih svaki treći ima smart telefon, a ako dodamo na to da u RS, a tako i u njenom glavnom gradu, svaki šesti ima pametni telefon dolazimo do velike brojke korisnika kome će ova aplikacija biti zanimljiva.

“Našim istraživanjima i statističkim pokazateljima došli smo do zaključka da turistička promocija i propoganda Grada Banja Luke nije dovoljna i adekvatna. Uglavnom se svodi na štampana propagandna sredstva kao što su brošure, letci, katalozi koji su u većini slučajeva dostupni samo na sajmovima turizma ili u pojedinim ugostiteljskim objektima ili info punktovima”, istakao je Vladimir Branković, takođe jedan od tvoraca aplikacije koja će promociju grada dići na viši nivo.

Takođe, u ponudi je i karta Banjaluke sa GPS podacima koja će locirati tačno mjesto korisnika i odvesti ga najbližim putem do njega.

Nova mapa grada štampana je u 20.000 primjeraka i neće obuhvatiti samo urbanu zonu već cijelu teritoriju grada. Na njoj će se naći lokacije bankomata, rent-a-car-a, apoteka, te važnije linije gradskog prevoza a već se može pronaći na kioscima i u hotelima.

Aplikacija uskoro treba biti dostupna za skidanje, a portal eTrafika će vas o tome na vrijeme obavijestiti.

Izvor: eTrafika

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender