26. 01. 2022.

Ovo nije vlada Dačića, ovo je vlada Srbije

Mihajlovićeva je na pres konferenciji u sjedištu SNS rekla da će, za sedam, do osam dana biti održano Predsjedništvo SNS, na kojem će se izjasniti o konkretnim prijedlozima.

Na pitanje da li će biti formirano posebno ministarstvo za evropske integrcije, i da li će biti izdvojen resor za zaštitu čovjekove okoline, ona je rekla da “sve što se pojavljuje u medijima iz takozvanih obajveštenih izvora, kao i imena o kojima se govori, su samo spekulacije, jer razgovori još traju”, i unutar SNS i sa partnerima.

“Sve će biti poznato 26, 27. avgusta, kada predlozi dođu u Skupštinu”, precizirala je.

Povodom izjave potpredsjednice SPS Slavice Đukić Dejanović da je “ovo Dačićeva vlada”, ona je rekla:
“Ovo nije vlada Ivice Dačića, ovo je vlada Srbije”.

Komentarišući poziv Lazaru Krstiću da vodi resor finansija, Mihjlović je rekla da je njena stranka ponosna na činjenicu da je on spreman da se angažuje u vladi i na napretku naše zemlje, te da je njegov dolazak signal svim mladim, obrazovanim ljudima u svijetu da Srbija računa sa njihovim znanjem.

Prijedlogom Krstiću da bude ministar u Vladi Srbije, SNS je pokazala da je njen ključni kriterijum za izbor kadrova stručnost i znanje, a ne partijska pripadnost.

Mihajlovićeva je izjavila, povodom više izjava funkcionera crnogorskog Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, da je njega plaćao zemunski klan i da bi bilo bolje da se ne bavi unutrašnjim pitanjima Srbije.

Na pitanje da prokomentariše nedavne napade Medojevića na SNS i predsjednika stranke Aleksandra Vučića, ona je rekla:

“Medojević? To je onaj čovek koga je plaćao zemunski klan i koji danas govori o SNS i predsedniku strane Aleksandru Vučiću? Bilo bi mu bolje da se bavi, na primer, Kombinatom aluminijuma u Podgorici i tužbama, odnosno ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, nego unutrašnjim stvarima Srbije”.

Kako je rekla, njeno pitanje za Medojevića bilo bi: “Je l vas i sada opet neko plaća?”

Na pitanje novinara da objasni informaciju da je Medojevića plaćao zemunski klan, ona je odgovorila:
“Mi imamo takve informacije. Ako bude reakcije, možemo da ih dokažemo.”

Medojević je poslednjih dana u više navrata izjavljivao da je promjena vlasti u Srbiji dovela do “obnavljanja uticaja balkanske mafije”, i da srpski premijer i prvi potpredsjednik vlade, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, štite odbjeglog narkobosa Darka Šarića.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender