Partizan duguje 25 miliona evra!

Iako čelnici “crno – bijelih” do sada nikada nisu javno izlazili sa činjeničnim stanjem kao i to da su oštro demantovali sve tvrdnje vezane ta dug, posljednji izvještaji, ipak, pokazuju tačnu finansijsku sliku poslovanja Partizana.

Precizan dug u dinarima iznosi dvije milijarde i 821 milion dinara.

Kao glavna posljedica prošlogodišnje zaduženosti od 23 odsto navode se kratkoročne pozajmice (povećana sa 2,1 na 2,8 milijarde dinara) dok dugoročne, među koje spadaju uglavnom krediti od banaka, Partizan nije ni imao.

Takođe, dominiraju i obaveze prema državi (porez i druga javna davanja) gdje je dug povećan čak dva i po puta na 1,2 milijarde dinara.

S druge strane Zvezdin dug državi je duplo manji i iznosi 520 miliona dinaraa.

Kada se uzme u obzir to da su “crno – bijeli” u posljednjih osam godina na prodaji igrača zaradili 80 miliona evra, a Zvezda 44, postavlja se logično pitanje kuda je ispario taj novac?

Stoga i ne čude posljednja dešavanja u redovima vječitih rivala gdje policija već vrši istragu koja je u završnoj fazi, što bi moglo da rezultira krivičnim prijavama i privođenjem nadležnih za nestanak više od 50 miliona evra prilikom transfera fudbalera.

Treba napomenuti da se posebno ispituju uloge posrednika u transferima.

Istrage pokazuju da su najmanje novca za transfer dobijali klubovi i igrači, a da je najveći dio kolača odlazio u ofšor kompanije širom svijeta.

Da su ove kompanije najveći problem srpskog fudbala nedavno je istakao i gensek FSS Zoran Laković koji je iznio primjer kluba iz unutrašnjosti gdje je od prodaje igrača za milion evra ofšor kompaniji pripalo između 700 do 800 hiljada evra.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender