26. 09. 2021.

Srbi iz pokrajine i Beograd moraju dogovor

Drecun je, gostujući na RTS, rekao da vrijeme za odluku o izlasku na izbore ubrzano curi i da su izbori od krucijalne važnosti za Srbe na Kosmetu i državu uopšte.

“Ovo su bitni izbori, ne samo za opstanak i prosperitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, već za našu borbu očuvanja teritorijalnog integriteta, odnosno za interese Srbije i naše južne pokrajine. U tom smislu bismo mogli da ubrzamo stvari”, ocijenio je Drecun.

On je rekao da očekuje da će u procesu donošenja odluke prevagnuti razum i da će Srbi sa sjevera Kosova shvatiti da ne treba da ostanu izolovani.

Upitan kako Srbi sa Kosmeta da tumače poruku državnog vrha da će se izbori održati sa njima ili bez njih, Drecun je istakao da “država neće nikog terati da izađe na izbore”.

“Ako pored svih argumenata i objašnjenja koje državno rukovodstvo daje o tome zašto su ovi izbori bitni, onda ne možete drugačije da postupite nego da kažete u redu, nemojte da idete na izbore, ali nemojte aktivno da učestvujete u bojkotu tih izbora jer postoje oni koji bolje od vas razumeju situaciju”, objašnjava Drecun.

On je ocijenio i da je zajednica srpskih opština, čije bi konstituisanje trebalo uslijediti nakon izbora, “geopolitičko sidro” koje, kako je rekao, sada nedostaje da se Srbi ukotve u kosmetskoj zemlji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender