16. 08. 2022.

Škole spremne za početak nove školske godine

Damjanović je rekao da su u toku sjednice nastavničkog vijeća, te je u svim školama počela nastava za popravni ispit koji će održati 28. avgusta.

“Škole u manjim opštinama nisu ispunile plan upisa, jer je manji broj učenika u odnosu na prethodnu godinu završio deveti razred, ali i jer je veliki broj učenika iz manjih opština upisao školu u Banjaluci“, pojasnio je Damjanović.

On je dodao da su plan upisa u Banjaluci ostvarile Gimnazija, Medicinska škola, Ekonomska, Tehnička i Elektrotehnička.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Banjaluka Dušan Mišljenović ocijenio je da su skoro svi objekti osnovnih škola u Banjaluci spremni za početak nove školske godine, a oni koji nisu biće do 2. septembra.

On je dodao da zbog zatvaranja pojedinih područnih odjeljenja na području Banjaluke nisu nastali kadrovski problemi i tehnološki višak, već su nastavnici preusmjereni na nova radna mjesta.

“Nismo zadovoljni popunjenošću škola, jer se broj đaka povećava u gradu, a smanjuje u okolnim mjestima”, pojasnio je Mišljenović.

U ponedjeljak 2. septembra počeće nova školska 2013/14. godina za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender