19. 08. 2022.

Bekrić, povratak heroja!

Emir Bekrić je, sasvim zasluženo, glavna priča ovih dana. Osvajač bronzane medalje u Moskvi stigao je u Beograd, gde mu je priređen, opet sasvim zaslužen, doček.

Više od stotinu ljudi sačekalo je bronzanog momka na aerodromu “Nikola Tesla”, a za atmosferu se pobrinuo trubački orkestar, što je pomalo zbunilo srpskog atletičara.

“Nisam očekivao ovakav doček, na SvJetsko prvenstvo sam došao sa 10-im vremenom i znao sam da nešto mogu da uradim. Išao sam od trke do trke, bez tenzije”, kazao je Bekrić.

Bekrić je obećao da neće stati na ovom, za jednu Srbiju, ogromnom uspJehu. Tvrdi da je ovo tek početak.

“Medalju sam osvojio za svoju zemlju, porodicu, prijatelje… Posebno sam zahvalan svojoj drugoj majci, treneru Mirjani Stojanović, koja je sjajan trener i pedagog. Samo treba vJerovati u sebe i hrabro zakoračiti u nepoznato. VrIJeme radi za mene, granice ne postoje, ovo je tek početak”, rekao je Bekrić na aerodromu Nikola Tesla po dolasku iz Moskve.

Bekrić je u četvrtak osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metara sa preponama rezultatom 48,05 sekundi. Brži od njega bili su šampion Džeue Gordon iz Trinidada i Tobaga i drugoplasirani Amerikanac Majkl Tinzli.

“Stadion je bio pun, znao sam šta me čeka. Cilj mi je bio da prvih 200 metara prođem što mekše. Bila je jeziva konkurencija, znao sam da će me Kulson stići. Kada smo izašli iz krivine samo mi je u glavi bilo ‘sad ga drži’, a kada sam ušao u ciljnu ravninu dobio sam takav nalet energije, a po prolasku kroz cilj sam bio u šoku”, rekao je Bekrić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender