Dodik sa ruskim investitorima o energetskim projektima

Dodik: Republika Srpska ne vidi svoju budućnost u sastavu BiH

Predsjednik Dodik je ovo rekao u izjavi za Radio Televiziju RS, a povodom izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića, da će, ako RS pokuša otcjepljenje, svako kome je stalo do BiH, uzeti oružje.

“Očigledno je da svi kao Komšić ne vole Bosnu i Hercegovinu. RS u BiH nema zavidnu poziciju i ima sve više problema i ona će se kroz demokratske procedure, naravno boriti za svoj status”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Srpska ne vidi svoju dugoročnu budućnost u sastavu BiH.

“Pokušali smo da se u BiH održi neki sistem ali očigledno da to ne može, jer se Republika Srpska uporno negira , kao i njene institucije”, istakao je Dodik.

Dodik je poručio da Srpska razmišlja o čuvanju svog statusa i da će taj status čuvati, ojačati i na kraju završiti u procesu samostalnosti za Srpsku, svidjelo se to gospodinu Komšiću ili ne.

“Da li ćemo mi i kada ćemo taj proces provesti to je naša stvar i naša odluka. Srpska ostaje privržena poštovanju Dejtonskog sporazuma i veoma ozbiljno razmišlja kako ojačati svoj status, a jačanje statusa ne isključuje mogućnost i njenog samostalnog puta”, naglasio je Dodik.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender