23. 09. 2021.

Oštre reakcije iz Srpske na izjavu Komšića

BOJIĆ: KOMŠIĆ UDALJAVA SRPSKU IZ BiH

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke, Borislav Bojić, ocijenio je da izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića, da će u BiH biti rata ako se Republika Srpska pokuša otcijepiti, još više udaljava Srpsku iz BiH.

“On je neko ko unosi nemir u BiH i takva vrsta poziva na rat onima koji najviše vole BiH, a to je u stvari poziv Bošnjacima, budući da se oni danas najviše izjašnjavaju za BiH, poruka je Srbima kakva se mogla čuti devedesetih godina, rekao je Bojić.

On je dodao da je takva vrsta pristupa nešto što se može očekivati od Komšića, izrazivši nadu da on više nikad neće biti u Predsjedništvu BiH.

MAЈKIĆ: KOMŠIĆ SE ZABRINUO ZA GLASAČKO TIЈELO

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da je izjava Komšića prvi značajan istup Komšića kao lidera nove partije, a koji se dobro zabrinuo ko će činiti njegovo glasačko tijelo.

“Ovim je pokazao da razmišlja i zna da će imati problem na narednim izborima, pa će sa rigidnošću svojih stavova zaposliti svu domaću javnost”, istakla je Majkićeva.

Ona je dodala da pitanjima kojima se bavi Komšić, a koje nisu državničke i koje ne dolikuju osobi na takvom mjestu, ne treba gubiti vrijeme.

PAVIĆ: NE POKLANJATI PAŽNJU KOMŠIĆU

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza, Marko Pavić, izjavio je da je tačno da je situacija u BiH zabrinjavajuća, ali i da je doprinos tome dao upravo Željko Komšić “kao slobodan strijelac koji ne poštuje ni Ustav niti bilo kakva načela, pa ni ona moralna”.

Pavić je, reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića , istakao da je upravo Komšić učestvovao u razbijanju jedne države.

“On je zaboravio da je u skorijem vremenu učestvovao u razbijanju jedne države i najmanje pravo ima da govori o očuvanju BiH”, rekao je Pavić.

Pavić smatra da ne treba poklanjati veliku pažnju izjavama kojima se Komšić povremeno oglašava u javnosti.

BORENOVIĆ: KOMŠIĆ NANOSI ŠTETU BiH

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Borislav Borenović smatra da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić samo nanosi štetu BiH izjavama da bi svi kojima je stalo do BiH uzeli oružje da Republika Srpska pokuša otcjepljenje.

Borenović je novinarima rekao da Komšić pokazuje svoju nezrelost i neozbiljnost kada je riječ o obavljanju funkcije člana Predsjedništva BiH.

“NJegove izjave su najobičnije gluposti. Takvi ljudi, koji su na ključnim pozicijama u ovoj zemlji, ne smiju sebi da dozvole da se ponašaju nedolično, već treba da pokažu da su ozbiljni politički faktori u BiH”, istakao je Borenović.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender