19. 08. 2022.

Evropsko padobransko prvenstvo i Svjetski kup: Francuzi dominantni

U konkurenciji “četvorki” na Svjetskom kupu prvo mjesto zauzela je ekipa Belgije, a u konkukrenciji žena ekipa Francuske. Francuzi su osvojili i prvo mjesto u konkurenciji “osmorke”.

Pomoćnik glavnog sudije za grupne skokove Vladan Stojković rekao je Srni je da je ekipa SAD bila najbolja u konkurenciji “vertikalnih formacija” za Svjetski kup.

On je naveo i da je na Evropskom kupu u konkurenciji “četvorki” prvo mjesto zauzela ekipa Belgije, a Francuska u konkurenciji žena, kao i u konkurenciji “osmorke”.

Francuska je, kaže Stojkovića, zauzela prvo mjesto i u konkurenciji “vertikalnih formacija” za Evropski kup.

Prema njegovim riječima, Francuzi su bili prvi i na Svjetskom kupu i na Evropskom prvenstvu u skokovima slobodnim stilom i u slobodnom letenju.

Stojković je istakao da su takmičenja prošla u najboljem redu i da je organizacija bila odlična, što su mu potvrdili i učesnici.

Na sportskom aerodromu u Zalužanima od 13. avgusta održavalo se Evropsko padobransko prvenstvo i Svjetski kup, na kojem je učestvovalo 280 najboljih padobranaca iz 20 zemalja svijeta.

Učestvovali su sportisti iz SAD, Velike Britanije, Ukrajine, Belgije, Slovenije, Poljske, Norveške, Litvanije, Italije, Izraela, Danske, Austrije, Francuske, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Njemačke, Holandije, Venecuele, Švedske i Mađarske.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender