19. 10. 2021.

Niko nije tražio od Dačića da se povuče iz MUP-a

Mihajlovićeva, koja je i potpredsjednik Srpske napredne stranke /SNS/, rekla je da ova stranka nijednog trenutka nije tražila, niti uslovljavala nijednog koalicionog partnera, pa ni lidera socijalista Dačića.

“Ja bih rekla da tu neko zamenjuje teze, a to nije SNS”, rekla je Mihajlovićeva za “Blic”.

Ona je istakla da bar polovina građana želi da lider SNS-a Aleksandar Vučić bude premijer i da ona smatra da Srbiji treba mlad, energičan i vrijedan čovjek kao što je on.

Mihajlovićeva je potvrdila da će budućem ministru finansija Lazaru Krstiću dati dokaze koje je poslala tužilaštvu o korupciji u “Elektroprivredi Srbije” i “Srbijagasu”.

“Samo zajedno možemo napraviti uštede u javnim preduzećima, utvrditi rokove do kojih treba da se završi njihovo reformisanje i definisati prioritete u stavkama budžeta”, rekla je Mihalovićeva.

Ona je odbacila tvrdnje da SNS nema dovoljno kadrova zbog kojih ta stranka mora da poseže za strancima, navodeći da su to komentari opozicije, koja je dovela zemlju u krizu.

“Mi se trudimo da prilagodimo kadrovska rešenja ciljevima vlade i prilikama u kojima se nalazimo. Ne delimo mandate prijateljima”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da “ne misli ništa” o mogućim kadrovskim rješenjima Socijalističke partije Srbije /SPS/ za mjesta u Vladi poslije rekonstrukcije, ali da se uvijek zalagala za promjenu načina funkcionisanja javnog preduzeća “Srbijagas”, koje vodi socijalista Dušan Bajatović.

“Oduvek sam se zalagala za promenu načina funkcionisanja `Srbijagasa`, jer sadašnje poslovanje sa ogromnim dugovima i rapidno smanjenje kapitala ugrožava upravo projekte koji se rade sa Rusima”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da niko, pa ni Rusi, neće podržati da im sopstveni projekat bude ugrožen, jer neko preduzećem ne upravlja na pravi način.

Izvor: Blic

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender