25. 10. 2021.

Banjalučki piromani izmiču policiji

Ukupna šteta iznosi oko 172.000 maraka, a zajedničko svim požarima je da su se dogodili u sitne sate i što nije bilo povrijeđenih.

Interesantno je da trojica oštećenih Banjalučana obavljaju bitne funkcije u gradu na Vrbasu, dok je vlasnik četvrtog automobila u Banjaluku došao iz Njemačke.

Posljednji incident dogodio se u banjalučkom naselju Lauš, u noći između petka i subote, kada je vatra progutala sitroen C4, čiji je vlasnik Zoran Benak, rukovodilac jednog od odjeljenja u banjalučkom Kazneno-popravnom zavodu. On ne zna šta bi mogli da budu motivi.

“Svoj posao obavljam pošteno i nikome na žulj nisam stao, tako da ne mogu ni da pretpostavim zašto mi je vozilo zapaljeno. Ovo je napad na državu, a nadam se da će institucije kvalitetno da obave svoj posao”, ispričao nam je juče Benak.

Kako saznajemo, na njegovom vozilu piroman je polupao staklo, a potom automobil posuo gorivom i zapalio. Ne zna se da li je vandal imao saučesnike, ali se zna da je pričinjena šteta “teška” oko 15.000 KM.

Benak je, kako nam je ispričao, čuo tup udar, a potom je pogledao kroz prozor stana, te je ugledao plamen na vozilu. Pomislio je da ne gori njegov automobil, ali je ubrzo shvatio da nije u pravu.

“Auto je bio parkiran na nepun metar od prozora jednog od stanova, gdje živi komšinica. S obzirom na dim koji je kuljao, budio sam je da što prije izađe iz stana, u čemu sam jedva uspio”, prisjeća se Benak.

Iz CJB Banjaluka kratko su poručili da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem da se utvrdi ko je podmetnuo ovaj i prethodne požare. A, bilo ih je u ovom gradu još tri – za svega mjesec i po.

Tako su u četvrtak ujutru nepoznati vandali u naselju Kočićev vijenac zapalili automobil audi A6 karavan, vlasništvo Radovana Puđe iz Njemačke.

Da nevolja bude veća, u tom požaru oštećena su još tri automobila, koja su bila parkirana u blizini audija. Piromanima, koji su tada počinili štetu “tešku” oko 60.000 maraka, izgubio se svaki trag.

Kada se podvuče crta, najgore je prošao banjalučki doktor Darko Arar, čiji je džip BMW X6, vrijedan čak 90.000 maraka, zapaljen 27. jula u užem centru Banjaluke.

Tada je u javnost procurila informacija da su kamere video-nadzora s obližnjeg objekta snimile dvojicu piromana koji su podmetnuli požar, no oni nisu pronađeni ni uhapšeni.

Arar je “Nezavisnim” juče ispričao da još ne zna ko mu je zapalio vozilo.

“Koliko znam, požar na mom vozilu nije rasvijetljen. Niko mi se u međuvremenu nije javio niti mi dao naznaku zašto se to dogodilo baš meni”, ispričao nam je banjalučki ljekar.

Javnosti još nije poznato ni ko je 3. jula zapalio automobil pasat Jove Mačkića, republičkog inspektora za naftu i gas iz Banjaluke.

Materijalna šteta na tom automobilu procijenjena je na oko 7.000 KM, a istragom je utvrđeno da je vandal polio benzin po prednjem lijevom točku vozila, koji je bio parkiran u Gundulićevoj ulici, u naselju Borik, a potom ga i zapalio.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender