19. 08. 2022.

Ili na birališta na KiM, ili smjene

– Niko nema prava da vodi politiku koja je suprotna državnim interesima Srbije, a koji se u ovom trenutku sastoje u tome da Srbi na Kosovu imaju svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike koji će biti međunarodno priznati, a ne samo predstavljeni kao neke paralelne strukture koje niko ne priznaje – izjavio je Dačić na obilježavanju 99. godine Cerske bitke.

Premijer Srbije je ponovio da je u interesu Srba sa Kosova da izađu na lokalne izbore kako bi dobili svoje legitimne i legalno izabrane predstavnike i podsjetio da će Vlada preduzeti mjere koje će pokazati njeno jasno opredjeljenje za izlazak Srba.

– Zalažemo za jedinstvenu srpsku listu – podsjetio je premijer, istakavši da je sasvim sigurno da niko ne može da obavlja državne funkcije u Srbiji, a da vodi politiku suprotnu vladinoj. “To znači da će uslijediti promjena na Kosovu i Metohiji u državnim organima u kojima se nalaze oni koji vode suprotnu politiku”, zaključio je Dačić.

Dačić je u Tekerišu izjavio i da će do kraja sedmice biti poznate sve pojedinosti o rekonstrukciji Vlade, da su razgovori u završnoj fazi i da će Vlada u narednom periodu rad preusmjeriti, ne samo na pitanja evropskih integracija i dijaloga s Prištinom, već i na ekonomiju.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender