19. 08. 2022.

Formirati komisiju za nestale Srbe u Sarajevu

“Svjedoci smo u posljednje vrijeme svakodnevnog kopanja po Sarajevu u potrazi za nestalim Srbima, koje smatramo kao varku, odnosno svjesno navođenje na lokacije gdje nema srpskih tijela”, navodi se u saopštenju za javnost Regionalne koordinacije.

U saopštenju se podsjeća da je još 1997. godine Federalna komisija izvršila reekshumaciju i tijela stradalih Srba izmjestila na nepoznate lokacije.

Koordinacija napominje i da je još 21. januara od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande tražila reaktiviranje Komisije za Sarajevo i ističe da do danas nije dobila nikakav odgovor, zbog čega je danas u kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH upućeno novo pismo.

“Da bismo pronašli članove naših porodica, tražimo komisiju koja će utvrditi istinu, koja će predati posmrtne ostatke članovima porodica i koja će pokrenuti odgovornost za ćutanje administracije grada Sarajeva o nestalim Srbima i izmještenim srpskim grobnicama. Ćutanje institucija smatramo nečasnim, a o njihovoj odgovornosti da i ne govorimo”, navodi se u pismu, koje je potpisala predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milka Kokot.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender