19. 10. 2021.

Bosić vladiki Grigoriju: Postali ste simbol podjele među srpskim narodom Hercegovine

“Vašim otvorenim političkim angažmanom, bez obzira da li ste formalno član SNSD-a ili ne, postali ste simbol podjela među srpskim narodom Hercegovine”, navodi se u otvorenom pismu koje je Bosić uputio vladiki Grigoriju.

Lider SDS-a naveo je da su SDS i on lično i do sada trpjeli razne Grigorijeve uvrede, ali da nisu reagovali iz, kako je naglašeno, poštovanja prema dužnosti episkopa koju Grigorije vrši.

“Vaša posljednja besjeda, u kojoj ponovo napadate SDS, kap je koja je prelila čašu i razlog ovog otvorenog pisma”, stoji u pismu.

Bosić je poručio vladiki Grigoriju da je Srpska pravoslavna crkva “kroz vijekove bila jedina institucija oko koje su se Srbi okupljali kada im je bilo najteže i institucija koja je simbol jedinstva nacije”, te da pozicija na kojoj se nalazi obavezuje vladiku Grigorija da nosi veliko breme odgovornosti za duhovno stanje naroda svoje eparhije.

“Nije lako nositi to breme i to zahtijeva i mnogo mudrosti. Ne možemo više ćutati na vaše javne napade na članove Srpske demokratske stranke”, naveo je Bosić.

Lider SDS-a tvrdi da Grigorijevi napadi na članove SDS-a u Trebinju nemaju nikakvo uporište u Hristovom učenju.

Grigorije je nedavno na besjedi u crkvi izgovorio niz teških riječi potpredsjedniku SDS-a Slobodanu Prtilu, a danas je ponovo u svojoj besjedi povodom krsne slave Trebinja kritikovao SDS.

“Ako su vaše društvo i štićenici samo oni koji su stekli milione na sumnjive načine, a ne i oni koji su svojim poštenim radom obezbijedili krov nad glavom i egzistenciju svojoj porodici, onda ste u velikom problemu, ali i svi mi sa vama”, poručio je Bosić vladiki Grigoriju.

Lider SDS je još naveo da vladika Grigorije nastavlja da učestvuje “u ružnim svađama” kada narodu treba što više razumijevanja i jedinstva, podsjećajući ga da je SDS imala veliku ulogu u vraćanju naroda crkvi poslije doba komunizma na ovim prostorima, dok je crkva imala svoju ulogu u obezbjeđivanju jedinstva naroda u najtežim momentima.

“Zato moram da vam kažem – da nije važna bilo čija gordost, sujeta i ambicija nego jedino budućnost i sudbina našeg naroda”, navodi se na kraju Bosićevog pisma.

Izvor: Agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender