18. 01. 2022.

Istraga u “Birču” složena i dugotrajna

“Neki mediji su prenijeli inforamciju da sam ‘pao’ na ovom slučaju, ali to nije istina jer će istrage u slučaju ‘Birča’, Balkan investment banke i oko Balkan fonda trajati i do tri-četiri godine, budući da je to nemoguće završiti za nekoliko mjeseci, kako pojedinci očekuju”, rekao je Jovičić novinarima u Trebinju.

On je istakao da se ne bi postigli pravi rezultati da se istraga vodi kratko i površno.

Na pitanje da prokomentariše nedavne tvrdnje SDS-a da će kadrovi iz SNSD-a biti postavljeni na vodeće pozicije u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, Jovičić je istakao da su to obične spekulacije.

“Provodimo određene aktivnosti na promjeni sistematizacije i organizacije radnih mjesta, izmjene Zakona o policijskim službenicima koje će omogućiti samo dodatnu povezanost rada centara sa sjedištem i to nema nikakve veze sa čistkama, kako je rečeno, jer one ne postoje”, poručio je Jovičić.

On je naglasio da u MUP-u Srpske postoje samo planovi i aktivnosti koje ukazuju na to da onaj ko ne može da radi svoj posao mora da bude zamijenjen nekim ko će dati bolje rezultate.

Govoreći o aktivnostima pripadnika MUP-a Srpske, Jovičić je rekao da će u narednom periodu biti podnesen određen broj izvještaja koji će biti “jako zanimljivi za medije”.

On je dodao da policija “nema pardona ni prema kome”, napominjući da nisu pošteđeni ni pripadnici MUP-a Srpske.

“Narednih dana bićete svjedoci da smo protiv jednog visokog zvaničnika MUP-a podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i to će biti dokaz da ‘čistimo’ i svoje redove i da nemamo pardona ni prema kome”, poručio je Jovičić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender