26. 09. 2022.

KKI ”Vrbas” počeo pripreme za narednu sezonu

On je istakao da su košarkaši “Vrbasa”, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, otišli na pripreme u kamp u Trebinju, gdje će ostati sedam dana.

Govoreći o turniru u Češkoj, Umićević je rekao da ekipu “Vrbasa” očekuje izuzetno jako takmičenje na kome treba da brane prošlogodišnje drugo mjesto.

“Na turniru učestvuje 10 ekipa iz osam zemalja. Ambicije kluba u novoj sezoni su, kao i uvijek, pobjedničke. `Vrbas` igra NLB ligu, ligu BiH koja je među najjačima u Evropi”, naveo je Umićević.

On je dodao da je u toku formiranje saveza košarke u kolicima Republike Srpske, te da će se igrati i liga Srpske. “Trenutno su svi planovi upitni zbog nedostatka novca”, rekao je Umićević.

On je podsjetio da su ukupna sredstva za sport za lica s invaliditetom prošle godine iznosila 170.000 KM, a ove godine 100.000 maraka, što je, prema njegovom mišljenju, malo za ovu kategoriju.

“Znamo da su vremena teška, ali je sport za osobe sa invaliditetom više od sporta. On je socijalizacija, humanizacija i rehabilitacija”, ističe Umićević i dodaje da, zbog nedostatka sredstava, KKI “Vrbas” razmišlja da odustane od učešća u NLB ligi za predstojeću sezonu.

On je rekao i da KKI “Vrbas” pokreće akciju “Jedna donacija, jedna kolica”, kako bi pokušao obezbijediti novac za kupovinu dvoje sportskih kolica za novu sezonu.

Umićević je napomenuo da je sve manje sponzora i da sredstva stižu samo od grada Banjaluka, Vlade Republike Srpske i banjalučke Fabrike obuće “Bema”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender