17. 08. 2022.

Nikolić: Srbi, izađite na izbore

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ponovio je da je najveća laž da je izlazak na izbore priznavanje Kosova.

– Naš predlog je jedinstvena srpska lista, da pobedi na svim mestima, i da ima podršku iz celog sveta. Ako izađete odgovornost će biti na nama, na državi, a ako ne izađete odgovornost će biti na vama, rekao je Nikolić predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije na sastanku u Predsjedništvu.

On je ponovio da je najveća laž da je izlazak na izbore priznavanje Kosova i dodao da tu tezu plasira “neko zbog lične ideologije”, a ne u interesu Srba u Pokrajini.

– Izbori, pregovori u Briselu, sve se odvija u okviru odluke Skupštine Srbije, a bilo kakav pokušaj koji vodi ka nezavisnosti seče se u korenu, poručio je predsjednik Srbije na sastanku s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Većina načelnika, prema saznanjima Tanjuga, već duže se priprema za učešće na tim izborima, a nakon susreta s predsjednikom planiraju da registruju građansku inicijativu ili grupu građana u Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini.

Na prethodnom sastanku predsjednika s predstavnicima Srba s Kosova, na kojem je učestvovao i premijer Ivica Dačić, predsjednik Nikolić im je poručio da što prije donesu odluku o učešću na lokalnim kosovskim izborima 3. novembra, jer, kako je rekao, “vreme prolazi i što danas ne uradimo, o tome ćemo sutra da sanjamo”.

Predsjednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je nakon tog sastanka: “Ponovljeno nam je da će izbora biti sa nama ili bez nas”.

U međuvremenu, predstavnici četiri opštine sa sjevera Pokrajine odlučili su na sjednici privremene skupštine AP Kosovo i Metohija održanoj u Zvečanu da su za njih novembarski izbori neprihvatljivi.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da će svi funkcioneri koji na Kosovu i Metohiji vode politiku suprotnu vladinoj biti smijenjeni.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender