16. 08. 2022.

Otvoren 45. međunarodni rukometni TV turnir “Doboj 2013”

“Višegodinja tradicija dobojskog rukometnog turnira ukazuje na to da ova lokalna zajednica i njeni sportski radnici mnogo rade, ne samo na opštedruštvenom, već i na sportskom razvoju, koji su bitni elementi za domaće i međunarodno predstavljanje, ne samo Doboja već i cijele Republike Srpske”, rekla je Tešanovićeva u prigodnom obraćanju na turniru.

Tešanovićeva je naglasila da su Vlada i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpskre uvijek podržavali, ne samo dobojski turnir, već i sve ostale sportske manifestacije i kolektive, posebno one koji imaju zavidne rezltate, kako na republičkim, tako i na evropskim i svjetkim takmičenjima.

Nakon svečanog otvaranja turnira, u 17.30 časova počeo je prvi susret između domaće “Sloge” i ekipe “Dankerk” iz Francuske, a zatim od 19.15 nastupiće reprezentacija Bahreina i “Bešiktaš” iz Turske i od 21.00 “Pivovarna Laško – Celje” iz Slovenije i banjalučki “Borac”. Danas su slobodni “Vojvodina” iz Srbije i “Tatran Prešov” iz Slovačke.

Ekipe “Dankerk”, “Bešiktaš” i reprezentacija Bahreina učestvuju prvi put, “Vojvodina” i “Tatran Prešov” drugi put, “Pivovarna Laško – Celje” treći put, a banjalučki “Borac” 22. put, dok je dobojska “Sloga”, pod raznim imenima, učestvovala na svim dosadašnjim turnirima.

Na turniru učestvuje osam ekipa koje su podijeljene u dvije takmičarske grupe – A i B, koje prva četiri dana igraju po bod sistemu, a petog dana, 25. avgusta, biće igrani finalni susreti.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. godine, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender