18. 01. 2022.

U Sloveniji već pao snijeg

Na Kredarici ispod Triglava, čija je nadmorska visina 2.844 metra, temperatura je pala na 1°C, a podao je i snijeg, dok su u drugim dijelovima Slovenije temperature spale na oko 15 stepeni.

Hladni talas je iz Slovenije prošle noći stigao i u Hrvatsku, najprije do zapada zemlje. Nestabilno vrijeme s grmljavimom bilo je, kako prenosi Index.hr, lokalnog karaktera, a pljuskova je bilo na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici, kao i u zadarskom području.

Prema podacima mreže meteoroloških stanica Pljusak.com, najviše kiše do 11 sati palo je u Zambratiji, 18 litara po metru kvadratnom, a zatim slijede Osijek Retfala 14, Poreč 12, Bilje 11, Flengi 10…

Prodorom hladnije vazdušne mase osjetno je zahladnilo u unutrašnjosti Hrvatske, sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Tako je na primjer u 11 sati na zapadnoj obali Istre izmjereno 18°C, a u dijelu srednje Dalmacije 31°C.

Meteorolozi iz Srbije pak kažu da će ta hladna vazdušna masa u Srbiju stići u noći između utorka i srijede, ali da se veći pad temperature ne očekuje.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender