25. 10. 2021.

Banjaluka: Najatraktivnije razgledanje grada, tvrđave ”Kastel” i rafting

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka Mladen Šukalo rekao je da se turistima koji dolaze organizovano posredstvom agencija u Banjaluku sugerišu programi posjete kroz četiri modula.

“Prvi modul podrazumijeva osnovno upoznavanje sa gradom, drugi izlete koji nude posjete samostanu `Marija zvijezda`, Banj brdu i Krupi na Vrbasu, treći modul podrazumijeva rafting Vrbasom i aktivnosti vezane za avanturistički turizam, dok je četvrta ponuda animacija u seoskom turizmu”, precizirao je Šukalo.

On je rekao da proljeće i jesen karakterišu organizovane posjete Banjaluci, dodajući da većina turista dolazi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, a zatim iz Austrije, Mađarske, Poljske i Italije.

Šukalo je podsjetio da je početkom godine usvojena Strategija razvoja turizma Banjaluke do 2020. godine i dodao da je jedna od značajnijih aktivnosti formiranje destinacijskog menadžmenta organizacije za grad Banjaluku, s ciljem povezivanja svih zainteresovanih strana u turizmu.

“Turizam je sistemska djelatnost i ne može se uspješno razvijati ako sve karike u tom lancu nisu povezane i ne djeluju sinhronizovano u ostvarivanju zajedničkog cilja”, rekao je Šukalo.

On je podsjetio da je objavljen treći poziv IPA programa za koji će Turistička organizacija Banjaluke kandidovati projekat s ciljem razvoja proizvoda u ruralnom području.

“Imamo planove i na unapređenju informisanja turista putem informacionih tehnologija, prije svega, android aplikacija namijenjenih za `pametne telefone”, rekao je Šukalo, ističući da postoji tendencija na turističkom tržištu da se sve više koriste ti vidovi informisanja.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender