18. 01. 2022.

”Doboj 2013”: Odigrano prvo kolo

Ekipa “Dankerka”, nakon otvaranja turnira, savladala je dobojsku “Slogu” rezultatom 42:17, reprezentacija Bahreina pobijedila je “Bešiktaš” iz Turske rezultatom 29:27, a “Pivovarna Laško – Celje” pobijedila je banjalučki “Borac” rezultatom 38:16.

U prvom kolu slobodni su bili “Vojvodina” iz Srbije i “Tatran Prešov” iz Slovačke.

U drugom kolu danas se sastaju “Borac” – “Bešiktaš”, “Tatran Prešov” – “Sloga” i “Dankerk” – “Vojvodina”, a slobodni su reprenzetacija Bahreina i “Pivovarna Laško – Celje”.

Nakon odigranog prvog kola najbolji strijelci su Gasper Marguč iz ekipe “Pivovarna Laško – Celje” sa devet postignutih golova, te Mahmud Algader iz reprenzetacije Bahreina, David Rašić iz “Bešiktaša” i Benjamin Adgurg iz “Dankerka” sa po sedam postignutih golova.

Na turniru učestvuje osam ekipa koje su podijeljene u dvije takmičarske grupe – A i B, koje prva četiri dana igraju po bod sistemu, a petog dana, 25. avgusta, biće igrani finalni susreti.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je odigran 1965. godine. Nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. godine, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender