17. 08. 2022.

Guzenbauer Vučićev savjetnik

Kako pišu Novosti, pozivajući se na “dobro obaviještene izvore”, Vučić je u nekoliko navrata razgovarao sa poznatim liderom austrijskih socijaldemokrata i velike su šanse da prihvati angažman u Vladi Srbije.

Kako prenose izvori Novosti, Guzenbauer bi Vučića trebalo da savjetuje u oblasti politike, ekonomije i evrointegracija. On ima veliko iskustvo, naročito na ovom posljednjem pomenutom polju, ali i značajne kontakte u svijetu diplomatije u vrijeme dok je kormilario bečkom administracijom.

Vučić je u utorak potvrdio da će u rekonstruisanoj vladi biti mjesta i za mnoga značajna imena iz cijelog svijeta. On je nagovijestio da će na savjetničkim pozicijama biti stručnjaci iz oblasti finansija, privrede, poljoprivrede, politike i evropskih integracija:

“Među eskspertima u Vladi biće i doskorašnji premijeri najvažnijih evropskih zemalja, a pojedini će biti i moji savjetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili”.

Prema riječima prvog potpredsjednika, sva personalna rješenja znaće se do petka ili subote, poslije čega u nedjelju slijedi sjednica Predsjedništva i GO SNS. A, rasprava u parlamentu predviđena je za ponedjeljak:

“Radimo svakim danom na programu i sa novim ministrom finansija, u skladu sa visokim ciljevima, da Srbija ekonomski bude mnogo jača nego danas”.

Vučić je potvrdio i da je sadašnji šef BIA Nebojša Rodić kandidat sa ministra odbrane i odbacio spekulacije da će njegov savetnik Siniša Mali preuzeti resor privrede:

“Rodić je dobro radio svoj posao, tri puta je smanjen broj mjera koji je primjenjivan, a pokazana je dvaput veća efikasnost u sprovođenju postupka do kraja i donošenju rezultata. On je čovjek koji nijednog trenutka nije ništa zloupotrebio i mislim da cijela Srbija može da bude zadovoljna njegovom marljivošću, poštenjem i načinom na koji je obavljao posao”.

Istovremeno, premijer Ivica Dačić odbacio je u utorak spekulacije u javnosti da među socijalistima postoje problemi, izazvani rekonstrukcijom Vlade:

“Nema nikakvih problema u unutrašnjem funkcionisanju SPS, niti postoji nejedinstvo, niti ljutnja da li je neko ministar ili nije. Sve je to normalan politički život”.

Izvor: Večernje novosti

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender