17. 08. 2022.

Nema ni ukidanja niti otcjepljenja Srpske

Komšić se nada da su konačno “političari iz SNSD-a shvatili težinu priča o otcjepljenju i samostalnosti, te eventualne posljedice”.

“Ja sam samo rekao naglas ono što svi znaju i čega se svi plaše u ovoj zemlji. Po ne znam koji put ponavljam – misliti da se mogu ostvariti nečiji nerealizovani ratni ciljevi ‘mirnim’ putem je zloslutno i neodgovorno, prije svega, prema svom narodu, ali i prema drugim narodima, kao i prema svima koji žive u BiH”, navodi Komšić u saopštenju.

Prema njegovom mišljenju, od takvih ambicija svi će imati štetu.

“Zato je bolje da zaboravimo priče o otcjepljenju, ukidanju, daljim podjelama, nametanjima, političkim i etničkim prevarama i posvetimo se pravom poslu. U ovom trenutku to je, prije svega, borba protiv bijede, siromaštva i nepravde svake vrste koju osjećaju gotovo svi naši građani”, smatra Komšić.

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović apelovao je danas da Komšić “opozove svoj poziv na oružje”.

“To je jedini način da ljudi u BiH ozbiljno shvate da ih on nije pozivao na oružje”, rekao je Radmanović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Komšić je za sarajevski list “Oslobođenje” prošle sedmice izjavio da će svako kome je stalo do BiH, uključujući i njega samog, uzeti oružje ako Srpska pokuša da se otcijepi.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender