26. 09. 2022.

Krstić: Bez naboja sa Hrvatima

Srpski košarkaši od petka do nedjelje će učestvovati na turniru „Sportoto“ u Istanbulu.

Na tom turniru učestvovaće i selekcije domaćina, Belgije i Hrvatske, a izabranicima Dušana Ivkovića taj turnir će biti posljednja provjera pred početak Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Prvi meč ’orlove’ u Istanbulu očekuje u petak od 16.45, kada će im protivnici biti Hrvati. Narednog dana sat ranije srpski košarkaši igraju sa Belgijom, dok će posljednjeg dana od 17 časova odmjeriti snage sa domaćinom.

Koliko će vam značiti pripremni turnir u Istanbulu?

“Mi smo u završnoj fazi priprema. Sigurno će nam ovaj turnir dosta značiti s obzirom da su protivnici dosta jaki. Već smo igrali sa Turcima i mislim da će nam opet dobro doći ta utakmica. Mislim da su za ovu fazu to odlične utakmice bez obzira što imamo nekih problema sa povredama. Pokušaćemo da razigramo sve igrače i da spremni dočekamo početak Evropskog prvenstva.”

Duel sa Hrvatskom?

“Uvijek te utakmice kod nas, a i kod njih donose poseban značaj. Međutim, ja lično, a vjerujem i ostali igrači, imam dosta prijatelja u toj reprezentaciji i mi to doživljavamo kao pripremnu utakmicu, bez nekog povećanog naboja. Mi smo svjesni da kod nas utakmica sa Hrvatima ima poseban značaj, ali pokušavamo da ispunimo neke ciljeve, odnosno da se što bolje pripremimo.”

Djeluje da će vaša igra ipak biti bazirana na centrima. Koliko tebe to opterećuje?

“Godinama se u reprezentaciji kod selektora Ivkovića igra bazira na centrima, tako da sam na to djelimično i navikao. Ove godine je možda specifična situacija zbog povreda, možda smo najzdraviji na poziciji centra, tako da ta uloga sigurno obavezuje. Međutim, ako se igra bazira na centrima, to ne znači da mi moramo da damo koš već i da pokušamo da razigramo druge saigrače.”

Nakon sjajnih izdanja na ‘Trofeju Beograda’ uslijedila je i dobra utakmica protiv Francuske, ali i poraz od Gruzije. Da li su oscilacije normalna stvar u ovoj fazi priprema?

“Utakmica sa Francuzima nam je sigurno dosta koristila. Iskusniji smo za jedan ozibiljan meč, s obzirom da će nas nešto slično čekati na Evropskom prvenstvu. Mogu da kažem da smo i protiv Francuske i protiv Gruzije izgubili dobijeno. U utakmici sa Gruzijom imali smo 15 poena razlike na poluvremenu i desio se veliki pad u nastavku. Možda zato što je to bila peta utakmica u sedam dana pa se osjetio i mali umor, ali to nije izgovor. Taj poraz nam sigurno nije koristio.”

Evropsko prvenstvo u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a ’orlovi’ će igrati u grupi B, u Jesenicama, sa Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Letonijom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender