10. 08. 2022.

Podnesena dva izvještaja zbog zloupotreba u MUP-u

U saopštenju iz MUP-a Republike Srpske navodi se da je prvi izvještaj podnesen protiv četiri lica zbog zloupotreba prilikom rekonstrukcije Policijske stanice Laktaši i izgradnje Policijske stanice LJubinje.

Izvještaj je podnesen protiv bivšeg načelnika Uprave za materijalno finansijske i imovinske poslove MUP-a Republike Srpske čiji su inicijali M.Đ, bivšeg šefa Odsjeka za izgradnju i održavanje u MUP Srpske M.S. i odgovornog lica u preduzeću AD “Plan” Banjaluka čiji su inicijali G.V, sa kojim je MUP Srpske zaključio Ugovor o obavljanju poslova stučnog nadzora nad izvođenjem radova na objektu Policijske stanice Laktaši, jer postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, izvještaj je podnesen i protiv lica čiji su inicijali D.D, direktora preduzeća “Zmaj” d.o.o. Sokolac, koje je bilo izvođač radova na adaptaciji i dogradnji objekta Policijske stanice Laktaši i izgradnji objekta policijske stanice u LJubinju, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Drugi izvještaj je dostavljen Specijalnom tužilaštvu zbog zloupotreba elektroenergetskog objekta /trafostanica/ MBTS “MUP-dva”, vlasništvo MUP-a Republike Srpske, koja se nalazi u sastavu poslovne zgrade Ministarstva u Banjaluci, u Ulici Desanke Maksimivić broj četiri, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Izvještaj je podnesen protiv bivšeg načelnika Uprave za materijalno finansijske i imovinske poslove MUP Republike Srpske čiji su inicijali M.Đ, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kao i bivšeg rukovodioca Sektora za razvoj elektroenergetskog sistema u preduzeću “Elektrodistribucija” Banjaluka čiji su inicijali R.N, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave.

S obzirom da je M.Đ. zaposlen u MUP-u Srpske u statusu državnog službenika, on je, po podnošenju ovih izvještaja Specijalnom tužilaštvu, suspendovan i podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

Lice M.S. od 2008. godine nije zaposleno u MUP-u Srpske.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender