17. 08. 2022.

Danas uručenje pasoša Srbije sportistima iz Srpske

Sastanak Dačića i Cvijanovićeve biće održan u 11.00 časova u Palati Srbija, poslije čega će u 11.30 časova biti uručenje pasoša, a potom i izjave za medije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Srbije Nenad Borovčanin rekao je ranije Srni da će pasoše Srbije dobiti deset sportista iz Srpske.

Državljanstva Srbije su prije nekoliko dana odobrena za deset najboljih sportista Republike Srpske, čime će oni dobiti mogućnost da postanu reprezentativci Srbije i da na sportskim takmičenjima nastupaju za Srbiju.

Prema ranijim najavama, državljanstvo Srbije trebalo bi da dobiju Denis Marjanović /kik-boks/, Darko Savić /kajak-kanu/, Biljana Cvijanović /atletika/, Velibor Manjić /rukomet/, Darija Kitić /streljaštvo/, Miljana Antonić /stoni tenis/, Maja Stojković /tekvondo/, Žana Novaković /skijanje/, Aleksandra Samaryić /džudo/ i Sandro Poletan /kik-boks, boks/.

Srbija i Republika Srpska imaju potpisan Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama, koji, između ostalog, obuhvata i mogućnost dvojnog državljanstva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender