20. 10. 2021.

Tužilaštvo Srbije: Nema hapšenja lica iz RS

“Nema nikakve organizovane policijske akcije koja se može nazvati akcijom hapšenja nekoga ko ima dvojno državljanstvo. To su redovne provere koje nemaju veze čak ni sa nekim predmetima i nema nikakvih hapšenja”, rečeno je u tužilaštvu.

Navedeno je da srpsko tužilaštvo radi na mnogim predmetima ratnih zločina, u kojima neko može da bude svjedok. “To ništa ne znači. Radimo neke provere vezano za protokol /tužilaštava Srbije i BiH/, ali to se radi kompjuterski, a ne ide se na vrata”, navode u tužilaštvu.

Pojedini mediji u Republici Srpskoj javili su da je u Srbiji u toku policijska akcija provjere identiteta i adresa stanovanja lica koja imaju dvojno državljanstvo, Srbije i BiH, a koje Tužilaštvo BiH tereti za ratne zločine.

Mediji su naveli da je riječ o grupi od 15 lica, bivših visokih državnih, policijskih i vojnih funkcionera Republike Srpske, a da se akcija provodi po nalogu Tužilaštva Srbije za ratne zločine.

U Briselu je 31. januara potpisan protokol kojim se tužilaštva Srbije i BiH obavezuju na ispunjavanje međusobnih zahtjeva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender