14. 08. 2022.

U SPS-u zapelo zbog Mrkonjićevog resora!

SPS ne može da nađe odgovarajući kadar koji bi umjesto smijenjenog Milutina Mrkonjića obavljao funkciju ministra saobraćaja, saznaje Kurir iz dobro obavještenog izvora.

Previranja

– Otkako su u rekonstrukciji smenjeni Mrkonjić i Žarko Obradović, socijalisti su u problemu. Ova dvojica imaju veliki uticaj u Socijalističkoj partiji Srbije, pa je njihovim odlaskom iz Vlade stranka ozbiljno uzdrmana. Od unutarstranačkih problema i ne mogu ozbiljno da se posvete traženju kadrova – kaže naš izvor.

Inače, Vicepremijer Aleksandar Vučić juče je najavio da će konačnu odluku o kadrovskim rješenjima u Vladi Srbije njegova stranka doneti u nedelju na sjednici Predsjedništva i Glavnog odbora. Vučić je najavio da će među savjetnicima ministara biti strani stručnjaci iz cjelog svijeta, čak i neki bivši premijeri razvijenih evropskih zemalja.

Rodić za odbranu

– Oni su sa zadovoljstvom prihvatili našu ponudu i jedan od njih biće i moj savetnik – najavio je Vučić, ali nije precizirao ko će to biti.

Potpredsjednik Vlade demantovao je informacije da će njegov savjetnik za ekonomiju Siniša Mali biti novi ministar privrede, ali je potvrdio da je kandidat za ministra odbrane direktor BIA Nebojša Rodić, za koga je kazao da je dobro radio svoj sadašnji posao.

– To je čovek koji ništa nije zloupotrebio i mislim da cela Srbija može da bude zadovoljna kako je vodio posao – ocjenio je vicepremijer Aleksandar Vučić i dodao da postoji više kandidata za novog direktora BIA.

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender